Ogłoszenie nr 2024-28023-197406
Zapytanie ofertowe na świadczenie usługi cateringowej dla uczestników projektu Katalizator innowacji społecznych 2 w ramach programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021-2027 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Status ogłoszenia: Rozstrzygnięte
Termin składania ofert
2024-09-11 10:00:00
Data opublikowania ogłoszenia
2024-09-03
Data ostatniej zmiany
2024-09-03
Planowany termin podpisania umowy
2024-09
Powstaje w kontekście projektu
FERS.05.01-IZ.00-0003/24 - Katalizator innowacji społecznych 2 w ramach programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021-2027
Warunki zmiany umowy
1. Dopuszcza się zmianę istotnych warunków umowy w przypadku: a) zmiany przepisów powszechnie obowiązującego prawa w zakresie mającym wpływ na realizację umowy, b) braku możliwości organizacji spotkań w terminach umownych z każdej innej przyczyny nie leżącej po stronie Wykonawcy, polegający na zmianie terminu realizacji zamówienia, jeżeli z przyczyn organizacyjnych/technicznych bezpośrednio wpływających na prawidłową realizację zamówienia, nie będzie możliwości przeprowadzenia spotkań w założonym terminie. przy wyznaczeniu nowego terminu spotkania, nie później niż w terminie 7 dni względem terminu pierwotnego spotkania, c) z innych przyczyn niż określone powyżej nie leżących po stronie Wykonawcy, z powodu których udział Zamawiającego lub uczestników w spotkaniu nie będzie możliwy, d) wystąpienia zdarzeń siły wyższej, przez które należy rozumieć zdarzenia nagłe, wywołane przyczyną zewnętrzną, pozostające poza kontrolą obu stron umowy, e) wystąpienia zdarzeń niezależnych od Zamawiającego, których nie dało się przewidzieć na dzień zawarcia umowy, a których wystąpienie powoduje konieczność zmiany umowy. 2. Zmianie mogą ulec: liczba spotkań, liczba uczestników, termin realizacji umowy, możliwość udzielenia zamówień uzupełniających, w wysokości nieprzekraczającej 50% wartości zamówienia określonej w umowie zawartej z Wykonawcą, o ile te zamówienia będą zgodne z przedmiotem zamówienia podstawowego lub możliwość udzielenia Wykonawcy wyłonionemu w trybie niniejszego postępowania zamówień dodatkowych, nieobjętych zamówieniem podstawowym i nieprzekraczających 50% wartości realizowanego zamówienia, niezbędnych do jego prawidłowego wykonania, których wykonanie stało się konieczne na skutek sytuacji niemożliwej wcześniej do przewidzenia. 2. Zmiana umowy może zostać zainicjowana zarówno na wniosek Zamawiającego, jak i na wniosek Wykonawcy, po przeprowadzeniu przez Strony negocjacji i ustaleń. Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności. 3. Zmiana umowy może nastąpić również w innych przypadkach określonych w „Wytycznych dotyczących kwalifikowalności wydatków na lata 2021 – 2027” Wersja obowiązująca od 25.11.2022 r. 4. Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności. 5. Zmiana umowy może nastąpić również w innych przypadkach określonych w „Wytycznych dotyczących kwalifikowalności wydatków na lata 2021 – 2027” Wersja obowiązująca od 25.11.2022 r.
Załączniki
Dodane do ogłoszenia w obowiązującej wersji z dn. 2024-09-03
1. Zapytanie ofertowe catering 1/KIS2
2. Załącznik 1 Formularz oferty catering 1/KIS2
3. Załącznik nr 3 oświadczenie o niepodleganiu sankcjom catering 1/KIS2
4. Załącznik nr 4 oświadczenie o braku powiązań catering 1/KIS2
5. Załącznik nr 5 wzór umowy catering 1/KIS2
6. Załącznik nr 2 wykaz usług catering 1/KIS2
Części zamówienia
Część 1
usługi cateringowe
Czy dopuszczalne oferty wariantowe
NIE
Przedmioty zamówienia
Opis
ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/KIS2 na świadczenie usługi cateringowej dla uczestników projektu „Katalizator innowacji społecznych 2”, finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021-27. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej wraz z dowozem, przygotowaniem stołów, obrusów, ekspozycji menu, posprzątania po kolejnych przerwach oraz po zakończeniu całego spotkania (w zakresie dotyczącym cateringu) podczas spotkań realizowanych w trakcie projektu. Szacujemy, że odbędzie się: a) ok. 30 spotkań dla grup od 10 do 60 osób każde, b) w zależności od przebiegu projektu i potrzeb z tym związanych, przewidujemy zorganizowanie dodatkowego spotkania dwudniowego, dla ok. 300 osób z lunchami, zimnym bufetem i ciągłymi przerwami kawowymi. Spotkania opisane w podpunkcie a) będą prowadzone w różnej formule i będą miały różny czas trwania. W zależności od długości spotkania Zamawiający będzie zobowiązany dostarczyć różny rodzaj cateringu: a) na spotkaniach trwających co najmniej 2 godziny lekcyjne (tj. 2 x 45 minut = 1,5 godziny) Wykonawca dostarczy jednorazową przerwę kawową, b) na spotkaniach trwających co najmniej 4 godziny lekcyjne (tj. 4 x 45 minuty = 3 godziny) Wykonawca dostarczy zimny bufet, c) na spotkania trwające powyżej 6 godzin lekcyjnych (6 x 45 minut= 4,5 godziny) Wykonawca dostarczy catering obejmujący: lunch oraz ciągłą przerwę kawową. Zamawiający każdorazowo poinformuje Wykonawcę o długości trwania spotkania i zapotrzebowaniu na określony rodzaj cateringu.
Kody CPV
55320000-9 Usługi podawania posiłków
55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków
55520000-1 Usługi dostarczania posiłków
Miejsca realizacji
adres
Kraj
Polska
Województwo
mazowieckie
Powiat
Warszawa
Gmina
Śródmieście
Miejscowość
Warszawa
adres
Kraj
Polska
Województwo
mazowieckie
Powiat
Warszawa
Gmina
Żoliborz
Miejscowość
Warszawa
adres
Kraj
Polska
Województwo
mazowieckie
Powiat
Warszawa
Gmina
Wola
Miejscowość
Warszawa
adres
Kraj
Polska
Województwo
mazowieckie
Powiat
Warszawa
Gmina
Ochota
Miejscowość
Warszawa
adres
Kraj
Polska
Województwo
mazowieckie
Powiat
Warszawa
Gmina
Praga-Północ
Miejscowość
Warszawa
adres
Kraj
Polska
Województwo
mazowieckie
Powiat
Warszawa
Gmina
Praga-Południe
Miejscowość
Warszawa
adres
Kraj
Polska
Województwo
mazowieckie
Powiat
Warszawa
Gmina
Mokotów
Miejscowość
Warszawa
Harmonogram
Etap 1
Początek realizacji
2024-09-24
Koniec realizacji
2029-03-31
Czy występuje płatność częściowa
TAK
Warunki, jakie musi spełniać oferent
Typ
Wiedza i doświadczenie
Opis
posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie w realizacji co najmniej 5 usług obejmujących usługi cateringu zorganizowanych dla minimum 30 osób, w okresie ostatnich 2 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie. W celu potwierdzenia spełnienia tego warunku Wykonawca musi dołączyć do oferty wykaz zrealizowanych usług (Załącznik nr 2) wraz z załączeniem np. referencji określających, czy te usługi zostały wykonane należycie. Ocena spełnienia przedstawionych powyżej warunków zostanie dokonana wg formuły: spełnia – nie spełnia na podstawie wykazu usług wraz z referencjami do zapytania. Oferta Zleceniobiorcy, który nie spełni powyższego warunku zostanie odrzucona.
Typ
Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis
znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie Zamówienia. Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku. Wykonawca podpisując ofertę jednocześnie oświadcza spełnienie tego warunku.
Typ
Dodatkowe warunki udziału
Opis
Zamawiający nie może udzielić zamówienia Wykonawcom powiązanym z Zamawiającym osobowo lub kapitałowo. Poprzez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między Zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związanych z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy a Wykonawcą, polegających w szczególności na: a) uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej, b) posiadaniu co najmniej 10 proc. udziałów lub akcji (o ile niższy próg nie wynika z przepisów prawa), c) pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika, d) pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa lub powinowactwa w linii bocznej do drugiego stopnia lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli albo pozostawaniu we wspólnym pożyciu z Wykonawcą, jego zastępcą prawnym lub członkami organów zarządzających lub organów nadzorczych Wykonawców ubiegających się o udzielenie zamówienia, e) pozostawaniu z Wykonawcy w takim stosunku prawnym lub faktycznym, że istnieje uzasadniona wątpliwość co do ich bezstronności lub niezależności w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia. Potwierdzeniem spełniania ww. warunku udziału w postępowaniu jest złożenie oświadczenia o braku powiązań (załącznika nr 4). Wykonawca nie może podlegać wykluczeniu z postępowania na podstawie art.7 ust. 1 Ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego, (tj. Dz.U. 2024 r. poz. 507). Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć wraz z ofertą wypełnione i podpisane oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy, zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik nr 3 do niniejszego zapytania.
Typ
Potencjał techniczny
Opis
dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku. Wykonawca podpisując ofertę jednocześnie oświadcza spełnienie tego warunku.
Typ
Lista wymaganych dokumentów/oświadczeń
Opis
1. Wykaz usług oraz referencje poświadczające należyte wykonanie usługi cateringowej przez Wykonawcę na rzecz innego Zamawiającego (załącznik nr 2 do zapytania ofertowego). 2. Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (załącznik nr 3 do zapytania ofertowego). 3. oświadczenie o braku powiązań osobowych lub kapitałowych z Zamawiającym (załącznik nr 4 do zapytania ofertowego)
Typ
Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności
Opis
posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy nakładają obowiązek ich posiadania tj. posiada aktualne zezwolenie Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej stwierdzające spełnienie wymagań higieniczno-zdrowotnych do żywienia zbiorowego/możliwości prowadzenia cateringu Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku. Wykonawca podpisując ofertę jednocześnie oświadcza spełnienie tego warunku.
Kryteria oceny
Czy kryterium cenowe
NIE
Opis
aspekty społeczne i środowiskowe, część a - 10% (max. 10 pkt): zaangażowanie bezpośrednio do realizacji przedmiotu zamówienia min. jednej osoby, zatrudnionej na podstawie umowy o pracę, w rozumieniu ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (Dz.U.2014.1502 z późn. zm.)
Czy kryterium cenowe
TAK
Opis
cena brutto usługi - 40% (max. 40 pkt) C = Cm x W1 x 100 / Cx C – oznacza liczbę punktów przyznanych danej ofercie w ramach kryterium ceny; Cm- oznacza minimalną cenę zaoferowaną w odpowiedzi na zaproszenie do składania ofert; Cx- cena rozpatrywanej oferty; W1- waga 0,4
Czy kryterium cenowe
NIE
Opis
atrakcyjność przykładowego menu - 35% (max. 35 pkt). Szczegóły dotyczące tego kryterium zostały opisane w zapytaniu ofertowym
Czy kryterium cenowe
NIE
Opis
aspekty społeczne i środowiskowe, część b - 10% (max. 10 pkt): posiadanie cech przedsiębiorstwa społ. (posiadanie statusu m.in. spółdzielni socjalnej, ZAZ, spółki pożytku publicznego, non-profit lub należących do organizacji pozarządowych, spół. pracy, organizacji pozarząd. prowadzącej dział. gosp.
Czy kryterium cenowe
NIE
Opis
aspekt społeczny i środowiskowy, część c - 5% (max 5 pkt): - posiadanie oraz stosowanie praktyk związanych z przeciwdziałaniem marnowaniu żywności (5 pkt).
Czy kryterium cenowe
NIE
Opis
Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określone są w pełnej treści zapytania ofertowego, które dołączyliśmy do do ogłoszenia.
Podsumowanie
Oś czasu związana z ogłoszeniem i ofertowaniem
2024-09-03 - data opublikowania
2024-09-11 10:00:00 - termin składania ofert
2024-09 - planowany termin podpisania umowy
Oś czasu realizacji przedmiotów zamówienia
2024-09-24 - Etap1 (początek): Usługa / Usługi cateringowe / ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/KIS2 na świadczenie usługi cateringowej dla uczestników projektu „Katalizato...
2029-03-31 - Etap1 (koniec): Usługa / Usługi cateringowe / ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/KIS2 na świadczenie usługi cateringowej dla uczestników projektu „Katalizato... / występuje płatność częściowa
Szanowni Użytkownicy,
informujemy, że do Bazy Konkurencyjności został wdrożony kompletny słownik poziomów wdrażania Krajowego Planu Odbudowy. W związku z tym beneficjenci KPO mają już możliwość publikacji ogłoszeń pod właściwym numerem projektu lub naboru. Postępowania udostępniane dotychczas pod technicznym numerem KPOD.01.01-IZ.00 uznać należy za ogłoszenia opublikowane prawidłowo, zgodnie z dostępną ścieżką publikacji.